Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anotos styrelse vill väcka talan mot revisionsbolaget Grant Thornton i pågående tvist

Aktieägarna i teknikbolaget Anoto kallas till årsstämma tisdagen den 28 juni i Stockholm.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas för verksamhetsåret 2021.

Förslag till val av styrelseledamöter saknas i kallelsen, men huvudaktieägaren Soltworks avser i god tid före stämman presentera sitt förslag.

Huvudaktieägaren föreslår att årsstämman beslutar att anta incitamentsprogram, dels riktat till vd och dels riktat till styelseordförande.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av högst 14 miljoner C-aktier som ska användas för incitamentsprogram. Styrelsen vill även ha bemyndigande från stämman att besluta om återköp av C-aktier.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av stamaktier, teckningsoptioner och konvertibler, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 20 procent.

"Styrelsen föreslår att årsstämman ska besluta om att väcka talan mot revisionsbolaget Grant Thornton med anledning av en pågående tvist avseende ej betalda revisions- och rådgivningstjänster", skriver Anoto i kallelsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.