Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Archelon Natural Resources får undersökningstillstånd i Norbergs kommun

Prospekteringsbolaget Archelon Natural Resources har erhållit undersökningstillstånd för området Malmkärra nr 3 i Norbergs kommun i Västmanlands län. Det framgår av ett pressmeddelande.

I området finns, av bland annat Sveriges Geologiska Undersökning, SGU, rapporterat lokalt mycket höga halter av sällsynta jordartsmetaller med god prospekteringspotential. Undersökningstillståndet Malmkärra nr 3 ligger inom den så kallade REE-linjen mellan Nora och Norberg. REE-linjen är ett geologiskt bälte där höga koncentrationer av sällsynta jordartsmetaller rapporterats av SGU.

"Det är glädjande att vi beviljats detta undersökningstillstånd. Bolaget har under en längre tid målmedvetet sökt efter sällsynta jordartsmetaller där även en egen prospekteringsmetod utarbetats och testats. Vi ser fram emot att påbörja fältarbeten inom Malmkärra nr 3 samtidigt som vi även fortsätter att utvärdera andra intressanta områden som vi kunnat identifiera inom REE-projektets ram", säger vd Tore Hallberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Archelon Natural

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Archelon Natural

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.