Archelon Natural Resources startar dotterbolag med fokus på sällsynta jordartsmetaller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Archelon Natural Resources startar dotterbolag med fokus på sällsynta jordartsmetaller

Archelon

Prospekteringsbolaget Archelon Natural Resources har startat ett dotterbolag som kommer att inrymma bolagets satsningar på att leta efter sällsynta jordartsmetaller, REF. Företaget siktar också på att knoppa av verksamheten till aktieägarna.

Archelon har sedan ett par år arbetat med att prospektera i Sverige efter sällsynta jordartsmetaller, vilka är mycket efterfrågade i samband med den pågående globala energiomställningen. Ett antal områden har identifierats där sannolikheten att påträffa ekonomiskt hållbara fyndigheter bedöms vara särskilt gynnsamma.

En partiell utdelning kan bli aktuell då tillgångarna har nått en tillfredställande mognadsgrad, heter det i ett pressmeddelande. Archelon har för avsikt att avsätta mer resurser till pågående prospektering inom området.

"En bidragande orsak till varför REE-projektet skall drivas i dotterbolagsform är att dotterbolaget även skall söka partnerskap och söka möjligheter att förvärva andra REE-tillgångar såväl i Sverige som utanför landets gränser", skriver Archelon Natural Resources.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Archelon Natural

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Archelon Natural

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.