Nyhet

Ark Invest storsålde i Coinbase under tisdagen - sker i samband med SEC-granskning

Cathie Woods-styrda Ark Invest dumpade nästan 1,42 miljoner Coinbase-aktier under tisdagen, vilket gör försäljningen till fondens största i bolaget i år. Det rapporterar Seeking Alpha.

Försäljningen skedde genom Ark:s tre olika ETF:er. Det sker dessutom samtidigt som den amerikanska finansinspektionen SEC valt att utreda Coinbase för misstänkt otillåten handel med oregistrerade värdepapper.

Försäljningen värderas till ungefär 75 miljoner dollar, motsvarande drygt 770 miljoner kronor. Kryptobolagets aktie har tagit rejält med stryk på börsen i år och är i skrivande stund ner runt 79 procent.

Ark Invest har bland annat ett stort innehav i elbilstillverkaren Tesla.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coinbase

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coinbase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt