Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arm

Arm ska överföra aktier i kinesisk verksamhet till Softbank inför notering - medier

Brittiska chipbolaget Arm planerar att överföra en del av aktierna i sitt kinesiska samriskbolag till storägaren Softbank. Det rapporterar bland annat Financial Times och Bloomberg News.

Arm sitter på 47,3 procent i Arm China och kommer efter transaktionen att kontrollera mindre än 20 procent av bolaget, enligt uppgift. Överföringen görs i syfte att underlätta Arms notering i USA nästa år efter att Softbank misslyckats sälja bolaget till Nvidia för 40 miljarder dollar.

Arm äger sin kinesiska verksamhet ihop med lokala private equity-bolaget Hopu Investments. Enheten har kantats av bråk efter att tidigare vd Allen Wu sparkats 2020 på grund av en intressekonflikt. Trots detta har han vägrat lämna och uppges verksamheten på daglig basis.

Under onsdagen meddelade för övrigt sydkoreanska halvledarbolaget SK Hynix att man överväger att investera i ARM, som en del av ett konsortium. Det sa vd Park Jung-ho till reportrar under onsdagen, enligt Korea Herald.

https://www.cnbc.com/2022/03/30/arm-to-transfer-shares-of-arm-china-to-softbank-ahead-of-ipo.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt