Nyhet

Astra

Astra pausar raketuppskjutningar till åtminstone 2023

Rymdrakettillverkaren Astra pausar raketuppskjutningar och säger att man inte kommer genomföra några fler i år på grund av ytterligare en kvartalsförlust. Det skriver CNBC.

Bolaget säger också att det är oklart om man kan påbörja kommersiella flygningar redan 2023.

“Om vi ​​kommer att kunna påbörja kommersiella lanseringar 2023 kommer att bero på framgången för våra testflygningar”, sa Astras vd Chris Kemp på företagets rapportpresentation.

Bolaget meddelade även att man kommer att gå ifrån sitt Rocket 3.3-system tidigare än väntat och övergå till att använda en ny version som kallas Rocket 4.0. Det nya systemet är mycket kraftfullare, men också dyrare. Varje uppskjutning kostar 5 miljoner dollar.

Bytet till det nya systemet kommer efter en misslyckad uppskjutning av Tropic-1, som även innebär att Federal Aviation Administration, FAA, har inlett en utredning. Detta är också en anledning till att man pausar raketuppskjutningar för i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt