Astra Zeneca-läkemedel visade positiva långtidsdata för fas 3-studie mot Skelleftesjukan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Astra Zeneca-läkemedel visade positiva långtidsdata för fas 3-studie mot Skelleftesjukan

Astra Zenecas uppfyllde de primära effektmålen i fas 3-studien med eplontersen mot ärftlig transthyretin-medierad amyloid polyneuropati (ATTRv-PN), även känd som Skelleftesjukan. 66-veckorsdatan överensstämde med de positiva 35-veckorsresultaten som tillkännagavs i juni 2022, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Dessa resultat understryker ytterligare eplontersens potential att vara en förstklassig behandling inom alla former av transthyretin-medierad amyloidos, inklusive polyneuropati och kardiomyopati som kan leda till hjärtsvikt", kommenterar Mene Pangalos, Executive Vice President, Bio Pharmaceuticals R&D, Astra Zeneca.

Skelleftesjukan ger symtom från bland annat perifera nerver, hjärta, mage och tarmar, ögon samt njurar.

Resultaten från både 35- och 66-veckorsanalyserna av studien kommer att presenteras vid American Academy of Neurology Annual Meeting i april.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.