Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Autoliv

Autoliv klättrar på upprepade prognoser

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv stiger på morgonens besked där bolaget upprepar helårsprognoser för helåret. Bolaget uppger att man börjar se resultat av prishöjningar i en tuff miljö och att man också genomför ytterligare kostnadsbesparingar som bland annat påverkar konsulter och visstidsanställda.

Bolaget håller fast vid prognosen om en justerad rörelsemarginal på 5,5-7 procent för 2022. Enligt Factset ligger marknadens förväntningar på en marginal på 6,3 procent för helåret.

Autoliv upprepar också prognosen över den organiska försäljningstillväxten på 12-17 procent.

Aktien var vid 09.15-tiden upp 2,7 procent till 720,60 kronor. Som högst i dag har aktien noterats i 722,20 kronor och som lägst 699,60 kronor.

Sedan årsskiftet är aktien ned 23,3 procent och sedan ett år tillbaka ligger förändringen på minus 13,9 procent.


Autoliv
Senast betalt720,60
Kursförändring i dag2,7%
Högst i dag722,20
Lägst i dag699,6
Kursförändring YTD-23,3%
Kursförändring 1 vecka-1,1%
Kursförändring 1 mån-4,9%
Kursförändring 3 mån-1,3%
Kursförändring 1 år-13,9%
52 veckorshögsta981,60
52 veckorslägsta659,40
Källa: Factset


http://media.finwire.com/media/FWM007655D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Autoliv

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Autoliv

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt