Avanza kommer inte erbjuda kryptohandel i samarbete med Safello
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Avanza kommer inte erbjuda kryptohandel i samarbete med Safello

Avanza

Nätmäklaren Avanza Bank har beslutat att inte fortskrida med sitt potentiella samarbete med Safello inom kryptotillgångar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagen ingick en avsiktsförklaring i mars med tanken att låta Safellos tjänster inom kryptotillgångar erbjudas via Avanzas plattform. Då kryptomarknaden är oreglerad har Avanza gjort en mer djupgående utredning och kommit fram till att man i nuläget vill avbryta planerna om att erbjuda direktinvesteringar i krypto på sin plattform. Bolaget vill istället invänta en tydligare reglering av marknaden.

"Vår ambition med avsiktsförklaringen var att undersöka om vi tillsammans med Safello kunde erbjuda handel i kryptotillgångar på ett informativt och ansvarsfullt sätt. Vi har haft en konstruktiv och bra dialog med Safello, och har under utredningen fått ett mycket gott intryck av deras verksamhet. Vi har dock i vår utredning av förutsättningarna i nuläget kommit till slutsatsen att avvakta med ett eventuellt erbjudande av handel direkt i kryptotillgångar”, säger Rikard Josefson, vd på Avanza.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt