Nyhet

Axkid

Axkid ökar omsättning trots längre leveranstider

Bilbarnstoltillverkaren Axkid redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan, trots att längre leveranstider påverkade resultatet negativt.

Omsättningen steg 10,3 procent till 36,5 miljoner kronor (33,1).

Rörelseresultatet blev 0,6 miljoner kronor (1,7), med en rörelsemarginal på 1,6 procent (5,1).

"Under kvartalet belastades vi av längre leveranstider än normalt, vilket påverkade vår förmåga att leverera produkter till våra kunder som i sin tur påverkade omsättningen negativt med 4 miljoner kronor", skriver företagets vd Daniel Johansson i sina kommentarer.

Resultatet efter skatt blev 0,3 miljoner kronor (1,1), en minskning med 72,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,03 kronor (0,11), vilket innebär en minskning med 72,7 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 1,2 miljoner kronor (1,2).

"Efter första kvartalet 2022 har leveransflödena försämrats beroende på den rådande covidsituationen i Kina och i synnerhet i Shanghai området. Vår fabrik har tvingats hålla stängt i fem veckor. Sedan början på maj har vi kunnat öppna produktionen igen och vi arbetar på flera plan för att säkerställa tillgången på produkter till våra marknader", kommenterar vd Daniel Johansson.

Axkid kommunicerar ingen prognos för tillväxt och lönsamhet för 2022.

Axkid, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning36,533,110,3%
Rörelseresultat0,61,7-64,7%
Rörelsemarginal1,6%5,1%
Nettoresultat0,31,1-72,7%
Resultat per aktie, kronor0,030,11-72,7%
Kassaflöde från löpande verksamhet1,21,20,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0074D7B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axkid

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Axkid

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt