Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bavarian Nordic tar order på 170 000 doser apkoppsvaccin till EU - höjer finansiell guidning

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic har fått en order från European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) om att leverera ytterligare 170 000 doser av sitt vaccin mot apkoppor till EU-länder samt Norge och Island. Det framgår av ett pressmeddelande.

Doserna ska levereras innan årsskiftet och ordern innebär en dubblering det totala antalet doser av vaccinet som levereras till HERA under året.

"Länderna påverkas kraftigt av apkoppor och många av EU:s medlemsländer har stor nytta av att kunna reagera på utbrottet genom att ha tillgång till vacciner via HERA. Vi är glada över att kunna leverera ytterligare vacciner redan i år för att öka HERAs insatser kortsiktigt", kommenterar vd Paul Chaplin.

Som ett resultat av den senaste orderingången justerar Bavarian Nordic upp förväntningarna på det ekonomiska resultatet för 2022.

Bolaget räknar nu med en omsättning på mellan 2 800 och 3 000 miljoner danska kronor (tidigare 2 700 och 2 900 miljoner). Ebitda-förväntningarna höjs till mellan 0 och 200 miljoner danska kronor i underskott (tidigare ett underskott mellan 100 och 300 miljoner). Likvider vid slutet av året förväntas överstiga 1 700 miljoner.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt