Nyhet

Bavarian Nordic utser ny operativ chef

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic utser Russell Thirsk till ny operativ chef, enligt ett pressmeddelande.

Thirsk kommer närmast från läkemedelsjätten Glaxosmithkline där han varit ansvarig för vaccinverksamheten i Belgien sedan 2016.

”Han bidrar med en lång erfarenhet, både ur ett tekniskt och ett ledarskapsperspektiv från vaccinindustrin, där han har lett flera komplexa uppbyggnads- och transformationsprojekt och har haft översyn av några av världens största kommersiella vaccintillverkningsverksamheter. Russell ansluter till oss i en mycket spännande och omvälvande period, där vi fortsätter att utöka vår tillverkningsinfrastruktur för att stödja vår ambition att bli ett av världens största renodlade vaccinföretag”, säger vd Paul Chaplin.

Thrisk tillträder 1 april och ersätter då Henrik Birk som valt att söka efter nya utmaningar utanför bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt