Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beijer Ref expanderar till Nordamerika genom förvärv på 13 miljarder

Kylgrossisten Beijer Ref har ingått bindande avtal om förvärv av amerikanska Heritage Distribution för cirka 13 miljarder kronor på en kassa- och skuldfri basis. Affären innebär att Beijer Ref etablerar sig i Nordamerika, står det i ett pressmeddelande.

Atlanta-baserade Heritage Distribution har cirka 800 anställda och är en distributör av verktyg, komponenter och utrustning inom HVACR-marknaden i Nordamerika. Bolaget hade under senaste tolvmånadersperioden som avslutades den 30 september en omsättning på 6 492 miljarder kronor med en justerad ebitda på 970 miljoner kronor.

Beijer Ref förväntar sig att förvärvet får en positiv effekt på resultat per aktie från och med nästa år, liksom den organiska försäljningstillväxten och ebitda-marginalen.

Affären finansieras genom en bryggfacilitet, vilket Beijer Ref avser att återbetala med emissionslikvider från en fullt garanterad företrädesemission på cirka 14 miljarder kronor. Denna tänker bolaget genomföra under första halvåret 2023.

Transaktionen förväntas bli slutförd tidigt under första kvartalet 2023.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Beijer Ref

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Beijer Ref

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt