Nyhet

Bekräftat:

Bekräftat: GP Bullhound ska notera spac i Amsterdam

Brittiska investerings- och rådgivningsfirman GP Bullhound planerar att notera en spac på Amsterdambörsen, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget tänker dra in 190 miljoner euro till spac:en, som kommer att jaga efter investeringar inom techsektorn med fokus på mjukvara, digital media, marknadsplatser, fintech eller digitala tjänster. Man kommer geografiskt begränsa sig till bolag i Europa och Israel som har ett eget kapital på mellan 800-2 000 miljoner euro.

Målet är att ha hittat en investering inom 15 månader efter noteringen.

Bloomberg News var först ut att rapportera om GP Bullounds spac-planer i januari. GP Bullhound är kända för att investera i teknikbolag och har tidigare backat upp svenskduon Spotify och Klarna, samt brittiska nätbanken Revolut och spanska matleveranstjänsten Glovo.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt