Nyhet

Betolar tecknar kommersiellt avtal med belgisk betongtillverkare

Betolar och belgiska betongföretaget Tubobel Group har tecknat ett kommersiellt avtal för att starta produktion av lågkolhaltiga betongprodukter. Avtalet gäller fram till 2030. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tubobel är marknadsledande i Belgien och tillverkar betongprodukter för industri och vägbyggen. De kommer framöver tillverka betongrör med Betolars Geoprime-koncept. Första produktgruppen kommer vara avloppsrör.

Under de första åren kommer Tubobel ha ensamrätt att använda konceptet på den belgiska marknaden. Produktionen kommer successivt även expandera till andra produktgrupper.

"Som en pionjär inom hållbar utveckling av den belgiska betongindustrin är Tubobel först med att lansera Geoprime på sin hemmamarknad. För Betolar är detta viktigt för att stärka vår internationella verksamhet", kommenterar Betolars vd Matti Löppönen.

Tubobel kommer även få tillgång till Betolars experttjänster och datastöd vid tillverkning av produkterna. De kommer, utöver Geoprime, även få använda sig av konceptet Betolar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Betolar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Betolar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt