Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Betolar tecknar kommersiellt avtal med dansk betongtillverkare

Betolar och danska IBF har tecknat ett konceptbaserat kommersiellt avtal om materialteknisk service samt en licens som ger IBF tillgång att använda bolagets koncept Betolar och Geoprime i sina produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom avtalet kommer IBF starta produktion av betongprodukter med hjälp av Geoprime-konceptet utvecklat av Betolar. Produkterna kommer ersätta cement med ett slaggbaserat bindemedel och den första produktgruppen är avloppsrör. Användningsområdena kommer även utökas till andra produktgrupper, beroende på tillgång till slagg samt produkttester och godkännanden.

"Avtalet är viktigt för oss, och innebär att Betolar kommer börja generera omsättning på den internationella marknaden", kommenterar bolagets vd Matti Löppönen.

IBF är främst verksamma i Danmark och producerar ungefär två miljoner ton betong om året. Avtalet sträcker sig till 2026.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Betolar

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Betolar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt