Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Betolar tecknar kommersiellt avtal med dansk betongtillverkare

Betolar och danska IBF har tecknat ett konceptbaserat kommersiellt avtal om materialteknisk service samt en licens som ger IBF tillgång att använda bolagets koncept Betolar och Geoprime i sina produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom avtalet kommer IBF starta produktion av betongprodukter med hjälp av Geoprime-konceptet utvecklat av Betolar. Produkterna kommer ersätta cement med ett slaggbaserat bindemedel och den första produktgruppen är avloppsrör. Användningsområdena kommer även utökas till andra produktgrupper, beroende på tillgång till slagg samt produkttester och godkännanden.

"Avtalet är viktigt för oss, och innebär att Betolar kommer börja generera omsättning på den internationella marknaden", kommenterar bolagets vd Matti Löppönen.

IBF är främst verksamma i Danmark och producerar ungefär två miljoner ton betong om året. Avtalet sträcker sig till 2026.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Betolar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Betolar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt