Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb

Bibb Instruments rapporterar som väntat förlust - arbetar med processer

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -1,9 miljoner kronor (-2,2). Resultatet före skatt var -1,9 miljoner kronor (-2,2). Resultatet efter skatt blev -1,9 miljoner kronor (-2,2). Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor (-0,11).

Likvida medel uppgick till 17,1 miljoner kronor (11,1). Företaget har finansiering fram till sensommaren nästa år.

"Under kvartalet har BiBBs pilotstudie med EndoDrill URO för indikationen muskelinvasiv urinblåsecancer slutförts. För denna studie pågår sammanställning och skrivande av manuskript för vetenskaplig publicering. Våra kliniska partners för GI-pilotstudien har lämnat in manuskript för vetenskaplig publicering av den första pilotstudien med EndoDrill GI (submukösa magsäckstumörer)", uppger vd Fredrik Lindblad i rapporten.

Bibb Instruments har ett pågående regulatoriskt arbete rörande två pågående processer för marknadsgodkännande enligt det nya europeiska direktivet MDR respektive amerikanska FDA. MDR-granskningsprocessen är i slutfasen och FDA-processen framskrider planenligt med bänktester, i vilka EndoDrill jämförs med konkurrerande instrument, skriver bolaget.

"Vid erhållandet av MDR EC-certifikatet, dvs då vi återfått rätten att CE-märka EndoDrill, kommer nya kliniska aktiviteter att påbörjas med fokus på bukspottkörtelcancer, vilket är den största indikationen för EUS-biopsi. Vi har läkare som otåligt väntar på att vi ska förse dem med CE-märkta instrument för vidare klinisk utvärdering", uppger Fredrik Lindblad.

Bibb Instruments, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1,9-2,2
Resultat före skatt-1,9-2,2
Nettoresultat-1,9-2,2
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,11
Likvida medel17,111,154,1%


http://media.finwire.com/media/FWS007E762-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt