Bideadministrationen förbereder nya bankregler i spåren av SVB-kollapsen - WP
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bideadministrationen förbereder nya bankregler i spåren av SVB-kollapsen - WP

Bidenadministrationen förbereder sig för att be federala tillsynsmyndigheter att införa nya regler för medelstora banker som Silicon Valley Bank, skriver Washington Post med hänvisning till två personer med insyn i frågan.

President Joe Biden väntas försöka få till stånd hårdare regleringar som en del av sitt svar på kriserna i SVB och Signature Bank, vilket ledde till att administrationen garanterade miljarder i insättningar i båda bankerna som inte hade varit försäkrade eftersom de låg över gränsen på 250 000 dollar för federalt skydd.

Bidens medhjälpare kommer enligt uppgiftslämnarna att presentera planen som nödvändig för att förhindra liknande bankkriser - och liknande federala ingripanden - i framtiden.

De exakta detaljerna i rekommendationerna är inte klara, men administrationen kommer att försöka återupprätta regler för banker med mellan 100 och 250 miljarder dollar som avreglerades av kongressen och Fed under Trumpadministrationen, uppgav personerna.

Bland de åtgärder som har diskuterats finns att införa högre kapitalkrav på bankerna, att bankerna måste ha större lager av omedelbart tillgängliga kontanter och att de måste formulera planer för en ordnad upplösning i händelse av en kris, enligt personerna. Bankerna skulle också behöva genomgå mer frekventa "stresstester" från federala tillsynsmyndigheter som bedömer deras finansiella hälsa.

De nya tillsynsåtgärderna skulle behöva genomföras separat av Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation och Office of the Comptroller of the Currency.

Samtidigt verkar det osannolikt att administrationen inom den närmaste framtiden kommer att be kongressen att upphäva en avregleringslag som antogs för fem år sedan med stöd av två partier.

https://www.washingtonpost.com/business/2023/03/29/biden-bank-regulations-svb-collapse/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt