Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biden-administrationenFoto: Shutterstock

Biden-administrationen godkänner 2,8 miljarder dollar i stöd för batteri- och mineralproduktion

Biden-administrationen godkänner 2,8 miljarder dollar i stöd för batteri- och mineralproduktion för elbilar i USA. Detta för att uppnå målet om att 50 procent av nya bilar som säljs 2030 ska vara eldrivna. Det framgår av ett pressmeddelande från Vita huset.

Bidraget kommer från Bipartisan Infrastructure Law och ämnar att stärka den inhemska produktionen. Även ett nytt regeringsövergripande initiativ för att stärka försörjningskedjorna för tillverkningen av elfordon lanseras.

Detta kommer samtidigt som biltillverkare, gruvföreträdare och miljövänner har varnat för USAs tillgång till viktiga mineraler som behövs för elbilar.

Bidraget kommer gå till 20 tillverknings- och bearbetningsföretag i 12 delstater. Projektet ska stödja produktionen av tillräckligt mycket litium, grafit och nickel för att förse miljontals nya batterier för elbilar årligen.

Pengarna kommer även användas för att bland annat finansiera byggandet av en storskalig, kommersiell produktionsanläggning för litiumelektrolytsalt och en anläggning för litiumjärnfosfatkatoder i USA.

Även ett initiativ, kallat American Battery Material Initiativ, "för att mobilisera hela regeringen för att säkra en tillförlitlig och hållbar tillgång till kritiska mineraler som används för kraft, elektricitet och elfordon", lanseras.

https://www.theverge.com/2022/10/19/23412953/biden-ev-battery-mineral-investment-supply-chain

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/10/19/fact-sheet-biden-harris-administration-driving-u-s-battery-manufacturing-and-good-paying-jobs/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.