Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biden-administrationen

Biden-administrationen godkänner 2,8 miljarder dollar i stöd för batteri- och mineralproduktion

Biden-administrationen godkänner 2,8 miljarder dollar i stöd för batteri- och mineralproduktion för elbilar i USA. Detta för att uppnå målet om att 50 procent av nya bilar som säljs 2030 ska vara eldrivna. Det framgår av ett pressmeddelande från Vita huset.

Bidraget kommer från Bipartisan Infrastructure Law och ämnar att stärka den inhemska produktionen. Även ett nytt regeringsövergripande initiativ för att stärka försörjningskedjorna för tillverkningen av elfordon lanseras.

Detta kommer samtidigt som biltillverkare, gruvföreträdare och miljövänner har varnat för USAs tillgång till viktiga mineraler som behövs för elbilar.

Bidraget kommer gå till 20 tillverknings- och bearbetningsföretag i 12 delstater. Projektet ska stödja produktionen av tillräckligt mycket litium, grafit och nickel för att förse miljontals nya batterier för elbilar årligen.

Pengarna kommer även användas för att bland annat finansiera byggandet av en storskalig, kommersiell produktionsanläggning för litiumelektrolytsalt och en anläggning för litiumjärnfosfatkatoder i USA.

Även ett initiativ, kallat American Battery Material Initiativ, "för att mobilisera hela regeringen för att säkra en tillförlitlig och hållbar tillgång till kritiska mineraler som används för kraft, elektricitet och elfordon", lanseras.

https://www.theverge.com/2022/10/19/23412953/biden-ev-battery-mineral-investment-supply-chain

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/10/19/fact-sheet-biden-harris-administration-driving-u-s-battery-manufacturing-and-good-paying-jobs/

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt