Nyhet

Biofrigas

Biofrigas rapporterar något ökad rörelseförlust

Biogasbolaget Biofrigas redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Samtidigt ökade rörelseförlusten

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -2,0 miljoner kronor (-1,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,17 kronor (-0,15).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 3,8 miljoner kronor (-1,6).

Likvida medel uppgick till 11,8 miljoner kronor (3,6).

Vd
Jonas Stålhandske skriver att pusselbitarna kring det statliga produktionsstödet för biogas börjar falla på plats.

"Stödet är uppdelat i tre delar och känns igen ifrån biogasmarknadsutredningen som uppgraderings, förvätsknings och gödselgasstödet. De två första är beslutade och gödselgasstödet är en del av den föreslagna vårändringsbudgeten som beslutas i juni. Tillsammans skulle de ge ett lantbruk med gödselbaserad biogasproduktion och som uppgraderar samt förvätskar med CryoSep från Biofrigas, ett stöd på upp till 85 öre per kWh. Med en kapacitet på 2 GWh i vår anläggning skulle det kunna innebära 1,7 miljoner kronor i stöd per år", säger Stålhandske.

Vidare nämns det också att bolagets representant i Storbritannien har återvänt efter en tids sjukdom. Biofrigas avser att adressera den marknaden med egna resurser tills vidare, enligt Stålhandske.

"Marknaden där är fortsatt intressant och vi räknar med att den kommer vara viktig för oss framöver", säger han.

Biofrigas, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,0-1,4
Resultat före skatt-2,0-1,4
Nettoresultat-2,0-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,17-0,15
Kassaflöde från löpande verksamhet3,8-1,6
Likvida medel11,83,6227,8%


http://media.finwire.com/media/FWS0074C0C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt