Nyhet

Biofrigas tar sikte på ny marknad med spin-off av befintlig produkt

Biogasbolaget Biofrigas har identifierat en ny marknad baserat på en spin-off av en befintlig produkt. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det handlar om polering och förvätskning av flytande biogas och marknaden består av större anläggningar som idag uppgraderar stora mängder rötgas till en gaskvalitet om cirka 97-98 procent metan", skriver bolaget.

Den höga nivån på gaskvaliteten uppges vara lämplig för till exempel komprimerad fordonsgas till personbilar och lättare godstransporter. Dock innehåller blandningen för mycket koldioxid för att kunna förvätskas till flytande biogas för användning inom tyngre transporter, sjöfart och industri.

- Genom att använda de avslutande delarna av vår teknik, kallad kryogen polering och förvätskning, kan vi urskilja den sista delen av koldioxiden för att sedan förvätska metanet till flytande biogas, förklarar Jonas Stålhandske, vd för Biofrigas. Därigenom kan bolaget nå större anläggningar som vill arbeta mot den kraftigt ökande marknaden för flytande biogas.

Nästa steg för bolaget är att identifiera lämpliga kunder för implementation av en första anläggning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt