Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia

Biogaia får köprekommendation av Di - ser uppsida på 50 procent

Hälsobolaget Biogaia har varit en av coronapandemins stora förlorare. Men under 2022 har en återhämtning tagit vid resultatmässigt (bolaget har utfärdat två omvända vinstvarningar) som inte återspeglats i kursen. Det får Dagens industri att sätta en köprekommendation under “Veckans aktie”.

Tidningen uppmärksammar att Biogaia haft en lönsam verksamhet med stabil kostnadskontroll under de senaste åren.

“Bolaget har vuxit med hög lönsamhet i över ett decennium. Den starka operationella historiken motiverar en högre värdering än 16 gånger det väntade rörelseresultatet för 2023, speciellt om man jämför med branschkolleger som danska Chr. Hansen. Om man justerar för kassan och i stället sätter en multipel om 24, vilket är rimligt och en bit under snittet de senaste åren, ser Di en uppsida i Biogaia på 50 procent från dagens kurs”, skriver Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt