Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia

Biogaia får köprekommendation av Di - ser uppsida på 50 procent

Hälsobolaget Biogaia har varit en av coronapandemins stora förlorare. Men under 2022 har en återhämtning tagit vid resultatmässigt (bolaget har utfärdat två omvända vinstvarningar) som inte återspeglats i kursen. Det får Dagens industri att sätta en köprekommendation under “Veckans aktie”.

Tidningen uppmärksammar att Biogaia haft en lönsam verksamhet med stabil kostnadskontroll under de senaste åren.

“Bolaget har vuxit med hög lönsamhet i över ett decennium. Den starka operationella historiken motiverar en högre värdering än 16 gånger det väntade rörelseresultatet för 2023, speciellt om man jämför med branschkolleger som danska Chr. Hansen. Om man justerar för kassan och i stället sätter en multipel om 24, vilket är rimligt och en bit under snittet de senaste åren, ser Di en uppsida i Biogaia på 50 procent från dagens kurs”, skriver Di.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.