Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia

Biogaia ökade nettoresultatet med drygt 50 procent under tredje kvartalet (uppdatering)

(Uppdaterar med mer info i hela nyheten)

Bioteknikbolaget Biogaia redovisar ökande omsättning och vinst under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Intäkterna och rörelseresultatet var kända sedan bolagets omvända vinstvarning i måndags.

Omsättningen steg 48,3 procent till 257,7 miljoner kronor (173,8). Den organiska tillväxten var 21 procent.

"Detta trots en osäker omvärldsbild, driven av hög inflation och geopolitisk oro. Våra Protectis droppar för spädbarn mot kolik kommer sannolikt att fortsätta att efterfrågas starkt oavsett konjunktur medan våra produkter i vuxen segmentet för välmående kan möjligen påverkas av ekonomiskt tuffare tider", kommenterar vd Isabelle Ducellier i rapporten.

Rörelseresultatet blev 93,7 miljoner kronor (67,2), med en rörelsemarginal på 36,4 procent (38,7).

Resultatet efter skatt blev 79,5 miljoner kronor (52,8), en ökning med 50,6 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,79 kronor (0,52), vilket innebär en ökning med 51,9 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 47,3 miljoner kronor (68,0).

"I vårt marknadsområde Americas ser vi att inflationen börjar påverka köpkraften i USA. Det berör främst försäljningen av våra produkter i detaljhandeln, medan försäljningen via e-handel framförallt på Amazon, men också Targets och Walmarts e-handelsförsäljnjng ökar. Efter sommarsemestern, när barn och vuxna återgick till vardagen, såg vi en ökad efterfråga på våra produkter för bättre immunförsvar och munhälsa", fortsätter Biogaia-chefen.

I EMEA-regionen presterar Frankrike, Italien och Spanien över förväntan, och APAC-regionen visar tvåsiffrig försäljningstillväxt trots pågående covid-restriktioner i Kina.

Biogaia, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning257,7173,848,3%
Rörelseresultat93,767,239,4%
Rörelsemarginal36,4%38,7%
Nettoresultat79,552,850,6%
Resultat per aktie, kronor0,790,5251,9%
Kassaflöde från löpande verksamhet47,368,0-30,4%


http://media.finwire.com/media/FWM007CE30-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.