Blick Global-studio har levererat och certifierat spel inför global lansering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Blick Global-studio har levererat och certifierat spel inför global lansering

Blick

Adtech-bolaget Blick Globals studio för kasinospel Omi Gaming har levererat och certifierat sitt första spel för global lansering genom en stor amerikansk kund.

Några finansiella detaljer anges inte.

Spelet är en del av en serie på fyra som beställdes under 2021. Spelet som utvecklas betalas i förskott för varje spel som får projektstart. Efter lansering har Omi en royalty för den omsättning som genereras på spelen. Spelet har certifierats för licensierade marknader i Nordamerika, Europa och övriga delar av världen. Lansering är planerad till slutet av sommaren.

"Det är naturligtvis ett stort och viktigt steg för spelstudion att spelet har gått igenom all certifiering och en förutsättning för lansering till slutkund genom en av spelvärldens största distributörer. Att man nu gått på stor certifiering innebär att spelet är godkänt för alla marknader där man är verksam vilket ger en betydande potential med tanke på intäktsdelningsmodellen vi har i avtalet. Det ger oss dessutom möjlighet att starta utveckling av nästa spel vilket ger ett välkommet finansiellt tillskott genom förskottsbetalning av utvecklingen", säger Erik Ahlberg, vd på Blick Global, i en kommentar.

Företaget har nu initierat arbetet med spel nummer två. Det sker genom framtagande av ett antal koncept som sedan skall beslutas av kund för projektstart.

"Vi har nu i OMI vunnit mycket erfarenhet om de legala förutsättningarna på en rad viktiga marknader men även i hur vi jobbar integrerat tillsammans med beställaren och det har vi med oss in i utvecklingen av nästa spel för att undvika flaskhalsar och kunna korta utvecklingstiden", fortsätter Ahlberg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt