Nyhet

Block

Block ska bygga system för bitcoingrävning - Dorsey

Block, som tidigare gick under namnet Square, kommer att gå framåt med sina planer på att bygga ett system för bitcoingrävning. Det uppger vd Jack Dorsey på Twitter, rapporterar CNBC.

Dorsey bekräftar detta genom att hänvisa till ett inlägg från hårdvaruchefen Thomas Templeton. Han skriver att målet är att göra grävningen mer ”distribuerad och effektiv”.

Satsningen på ett ovannämnt system kommer efter att Dorsey första gången lyft fram idén i oktober. Han är en känd anhängare av bitcoin och försökte själv i somras på att gräva fram kryptovalutan, enligt en tweet.

Förutom att skapa ett system för bitcoingrävning har Block shoppat befintliga bitcoins, rättare sagt för mer än 170 miljoner dollar förra året.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Square

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Square

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt