Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BMW

BMW ska börja massproducera och sälja bränslecellsfordon tillsammans med Toyota

BMW ska börja massproducera och sälja bränslecellsfordon som utvecklats tillsammans med Toyota redan 2025. Det sade försäljningschefen Pieter Nota till Nikkei Asia.

Detta är en del av den tyska biltillverkarens satsning på grönare bilar med tanke på de allt strängare miljöbestämmelserna i Europa.

BMW presenterade konceptbilen iX5 Hydrogen med bränsleceller under International Motor Show Germany i september förra året. Småskalig produktion av SUV:en ska påbörjas innan årsskiftet har BMW tidigare meddelat.

Bränslecellsbilar kan tankas på tre till fyra minuter, mycket snabbare än en elbil. iX5an är utrustad med två tankar på cirka 6 kilo för att möjliggöra långa resor. Det är dock oklart hur lång räckvidd den egentligen har.

"Vi ser att vätgasbränslecellstekniken är särskilt relevant för större SUV:ar", säger Nota samtidigt som han antydde att de kan komma att samarbeta ytterligare med Toyota.

BMW ska även påskynda sin övergång till elfordon. 50 procent av nyförsäljningen ska vara elbilar senast 2030. Nota säger dock att den nuvarande laddningsinfrastrukturen är ett hinder.

Fordon med bensinmotor, inklusive hybrider, kommer utgöra andra hälften. "Vi fortsätter också att investera i förbränningsmotorer", sade Nota.

https://asia.nikkei.com/Editor-s-Picks/Interview/BMW-fuel-cell-SUV-to-enter-mass-production-as-soon-as-2025-executive

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BMW

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BMW

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt