Brand i Lisebergs nya badhus Oceana - tolv lindrigt skadade (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Brand i Lisebergs nya badhus Oceana - tolv lindrigt skadade (uppdatering)

Brand

(uppdaterar med info om brandorsak, antal skadade)

En stor brand utbröt vid Lisebergs nya vattenpark Oceana under måndagsförmiddagen. Från kort håll syntes lågorna och hur röken vällde ut från byggnaden. I videos som cirkulerar i olika medier kan man se hur någonting exploderar i byggnaden.

Det var länge oklart hur branden uppstått, och infon som fanns att tillgå var att det brann i en rutschkana. Nu säger byggbolaget NCC, som bygger vattenlandet Oceana, att branden startade i samband med ett arbetsmoment. Exakt vilket typ av arbetsmoment preciseras inte.

"Mer än så kan vi inte säga i nuläget. NCC är i slutskedet av arbetet med bygget men fortsatt ansvariga. Den har alltså inte överlämnats till Liseberg ännu. Alla våra byggprojekt är försäkrade under byggtiden", säger NCC:s presschef Amelie Winberg till DN.

Sahlgrenska universitetssjukhuset uppger för GP att tolv personer har fått lindriga skador i samband med branden på Liseberg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NCC

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien NCC

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.