Nyhet

Branschutmaning

Branschutmaning att få tillbaka de institutionella investerarna - Betsson-chef

Nedgången inom bettingsektorn efter den pandemidrivna-boomen är tecken på “marknadsnormalisering” snarare än en förlängd nedåtgående trend. Det uppger Jesper Svensson, vd för Betsson Operations, i en intervju med sajten iGaming Next.

Enligt Svensson har de långsiktiga utsikterna inte alls förändrats för branschen, även om det finns utmaningar med att få tillbaka de institutionella investerarna.

"Jag tror dock att det kommer att bli en utmaning för branschen att få tillbaka några av de institutionella investerare som lämnat spelbranschen. Men på det hela taget är det en tillväxtbransch som har mycket solida utsikter”, säger Svensson.

Betsson-chefen sade också att bolaget tänker fortsätta expandera på reglerade marknader i Latinamerika och Afrika. Detta dels för att fortsätta växa men också som ett sätt att lindra en del utmaningar som finns på mogna västeuropeiska marknader.

“Latinamerika kommer att att förbli en viktig fokuspunkt för oss framöver", sade Svensson efter att regionen stått för en fjärdedel av alla intäkter under andra kvartalet.

https://igamingnext.com/news/betssons-jesper-svensson-industry-faces-challenge-to-win-back-institutional-investors/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Betsson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt