Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Budgivaren Vertiseit kontrollerar drygt 52 procent av aktierna i Multiq

Vertiseit offentliggjorde den 10 januari ett uppköpsbud på samtliga aktier i bildskärmsbolaget Multiq. Vertiseit har sedan erbjudandet offentliggjordes förvärvat 6,92 miljoner aktier i Multiq, motsvarande 5,62 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Aktierna har köpts till kurser på högst 1,60 kronor per aktie, vilket motsvarade budnivån i kontantalternativet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vertiseit kontrollerar därmed, inklusive detta förvärv, tillsammans med de bindande utfästelser om accept av erbjudandet som erhållits från tre av de största aktieägarna i Multiq, vilka tillsammans äger motsvarande 46,6 procent av kapitalet och rösterna, sammanlagt 52,2 procent av kapitalet och rösterna i Multiq.

- Vi tror starkt på en gemensam framtid med Multiq och de värden vi kan skapa tillsammans. Som ett led i erbjudandet har vi nu förvärvat aktier i Multiq i marknaden. Vi ser nu fram emot att aktieägarna i Multiq godtar erbjudandet inom acceptfristen, som löper omkring 6 april 2022 till 27 april 2022, säger Johan Lind, vd i Vertiseit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt