Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Budgivaren Vertiseit kontrollerar drygt 52 procent av aktierna i Multiq

Vertiseit offentliggjorde den 10 januari ett uppköpsbud på samtliga aktier i bildskärmsbolaget Multiq. Vertiseit har sedan erbjudandet offentliggjordes förvärvat 6,92 miljoner aktier i Multiq, motsvarande 5,62 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Aktierna har köpts till kurser på högst 1,60 kronor per aktie, vilket motsvarade budnivån i kontantalternativet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vertiseit kontrollerar därmed, inklusive detta förvärv, tillsammans med de bindande utfästelser om accept av erbjudandet som erhållits från tre av de största aktieägarna i Multiq, vilka tillsammans äger motsvarande 46,6 procent av kapitalet och rösterna, sammanlagt 52,2 procent av kapitalet och rösterna i Multiq.

- Vi tror starkt på en gemensam framtid med Multiq och de värden vi kan skapa tillsammans. Som ett led i erbjudandet har vi nu förvärvat aktier i Multiq i marknaden. Vi ser nu fram emot att aktieägarna i Multiq godtar erbjudandet inom acceptfristen, som löper omkring 6 april 2022 till 27 april 2022, säger Johan Lind, vd i Vertiseit.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Vertiseit

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vertiseit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt