Nyhet

BYD

BYD levererade drygt 162 000 elbilar och plug-in-hybrider i juli

Kinesiska elbilsbolaget BYD levererade 162 530 så kallade New Energy Vehicles, elbilar och plug-in-hybrider, i juli. Det motsvarar en tillväxt om 21,2 procent jämfört med i juni. Mätt i årstakt var ökningen hela 222 procent, framgår av färsk statistik.

Analytiker väntar sig att företaget kommer sälja runt 1,5 miljoner fordon i år, enligt Bloomberg News. Det skulle innebära en fördubbling jämfört med förra året. BYD har sedan en tid tillbaka helt slutat tillverka bilar som endast går på fossila bränslen.

Under perioden lanserade biljätten också en ny eldriven modell kallad Seal, som förväntas konkurrera med Teslas Model 3. Under första halvåret seglade BYD upp som världens näst största försäljare av elbilar globalt efter Tesla. Under 2021 var BYD på fjärdeplats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt