Nyhet

Byggmästare

Byggmästare AJA Holding ökade substansvärdet sekventiellt i Q1 (uppdatering)

(Uppdatering avser substansvärde och vd-kommentar)

Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding redovisar ett justerat substansvärde på 337 kronor per aktie under första kvartalet, vilket är en förbättring från 335 kronor vid årsskiftet och 220 kronor samma period i fjol. Vinsten steg rejält i förhållande till samma period i fjol.

Omsättningen steg 45,2 procent till 210,4 miljoner kronor (144,9).

Rörelseresultatet blev 361,8 miljoner kronor (17,1), med en rörelsemarginal på 172,0 procent (11,8).

Resultatet efter skatt blev 361,7 miljoner kronor (14,4), och per aktie 49,93 kronor (2,62).

Resultatförbättringen beror huvudsakligen på en omklassificering av innehavet i Volta Trucks från intressebolag till övrigt innehav.

Bolaget har under perioden valt att skala ned sitt ägande i största innehavet Green Landscaping efter en stark värdeutveckling senaste åren.

“I slutet av kvartalet fattade vi det svåra beslutet att reducera vårt innehav något, vilket frigjorde ca 133 miljoner kronor och reducerade bolagets vikt i vår portfölj. Vi äger nu ca 16 procent av aktierna och ser framemot att fortsätta vara en aktiv ägare. Bolaget har nyligen redovisat en stark kvartalsrapport för första kvartalet 2022 där det är tydligt att förutsättningarna för fortsatt lönsam tillväxt är goda”, kommenterar vd Thomas Bergström.

Byggmästare AJA Holding, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning210,4144,945,2%
Rörelseresultat361,817,12 015,8%
Rörelsemarginal172,0%11,8%
Nettoresultat361,714,42 411,8%
Resultat per aktie, kronor49,932,621 805,7%


http://media.finwire.com/media/FWS0074938-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Byggmästare AJ Ahlström

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Byggmästare AJ Ahlström

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt