Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Byggmästare AJA Holdings portföljinnehav Volta Trucks tar in 230 miljoner euro

Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holdings portföljinnehav Volta Trucks är i slutfasen av en finansieringsrunda som kommer tillföra bolaget 230 miljoner euro i nytt kapital och därmed säkra finansiering förbi start av serieproduktion i december 2022. Byggmästare AJA kommer själva investera 6 miljoner euro i denna runda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den pågående finansieringsrundan som inom kort planeras att stängas sker till en post-money värdering om 433 miljoner euro och Byggmästare AJA kommer därefter, givet full utspädning och genomlysning av indirekt ägande, att äga 11 procent av aktierna i Volta Trucks.

Skillnaden mellan den nya värderingen av Volta Trucks och den värdering som Byggmästare AJA använde i delårsrapporten för det tredje kvartalet 2021 uppgår, allt annat lika, till 17 kronor i förändrat substansvärde per aktie i Byggmästare AJA.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Byggmästare AJ Ahlström

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt