Byggmax-chefen Mattias Ankarberg blir ny vd för Thule
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Byggmax-chefen Mattias Ankarberg blir ny vd för Thule

Bygghandlarkedjan Byggmax vd Mattias Ankarberg har meddelat styrelsen att han beslutat att lämna bolaget. Efter drygt sex år på posten lämnar han för att bli vd för takboxjätten Thule, ett bolag där han sedan tidigare är styrelseledamot i.

Mattias Ankarberg kommer att stanna kvar i sin roll till 9 augusti.

"Byggmax är ett fantastiskt företag med stora möjligheter framför sig, men jag har fått ett erbjudande jag kände jag inte kunde tacka nej till", säger han i en kommentar.

Magnus Welander lämnar samtidigt Thule efter 17 år. Han kommer att stanna kvar tills dess att Ankarberg är på plats så att överlämningen blir smidig.

”Styrelsen är väldigt nöjd med att kunna presentera Mattias Ankarberg som ny vd och koncernchef för Thule Group som ett led i den långsiktiga successionsplaneringen. Mattias kommer bli ett stort tillskott och en stor kraft för Thule då det nu är dags att lyfta bolaget till nästa nivå och fortsätta bygga organisationen med duktiga personer", uppger Thules ordförande Hans Eckerström.

Thule är i en expansionsfas.

"Bolaget är på väg in i två helt nya produktkategorier som presenterades på kapitalmarknadsdagen 2022 och styrelsen anser att i samband med den pågående kommersiella satsningen är tidpunkten nu rätt för en överlämning av ledarskapet. Mattias har i flera tidigare roller bevisat sig som en framgångsrik ledare med lång erfarenhet av konsumentvaror, varumärkesbyggande och internationella marknader", fortsätter Thules ordförande.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggmax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt