Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

C-Rad

C-Rad minskar omsättning och vinst under första kvartalet - orderingången ökade

Medicinteknikbolaget C-Rad minskade omsättningen och vinsten i det första kvartalet. Intäkterna påverkades negativt av uppehåll i leveranser till Kina. Orderingången ökade.

Omsättningen sjönk 6,2 procent till 56,3 miljoner kronor (60,0).

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner kronor (6,2), med en rörelsemarginal på 0,4 procent (10,3).

Resultatet efter skatt blev -1,2 miljoner kronor (3,2). Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (0,09).

Orderingången landade på 81,5 miljoner kronor (66,3), en ökning med 22,9 procent mot föregående år. Orderstocken uppgick till 451,6 miljoner kronor (340,1).

"Vi inleder året med ett starkt momentum vad gäller orderingång, med mätbar tillväxt i alla regioner och en total tillväxt på 23 procent i kvartalet. Avseende intäkter hade vi en solid tillväxt i USA och Europa men på grund av ett tillfälligt uppehåll i leveranserna till Kina minskade de totala intäkterna jämfört med förra året, som en direkt konsekvens minskade även rörelseresultatet. De återkommande intäkterna från vår serviceverksamhet fortsätter att visa god tillväxttakt", uppger vd Tim Thurn.

C-Rad-chefen tar även upp bolagets exponering mot Ryssland och Kina.

"Året har verkligen börjat med turbulens på världsscenen, där C-Rad har exponering mot Kina men mindre så i den tragiska situationen i Ukraina och Ryssland, utan lokala C-Rad-anställda och mycket begränsade affärsaktiviteter. Trots turbulensen förblir vi övertygade om att ytskanning är på väg att bli vårdstandard, vår plan att öka våra försäljningsaktiviteter är en bekräftelse på vår fasta tro på våra lösningar och den potential de har."

C-Rad, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Orderingång81,566,322,9%
Nettoomsättning56,360,0-6,2%
Rörelseresultat0,26,2-96,8%
Rörelsemarginal0,4%10,3%
Nettoresultat-1,23,2
Resultat per aktie, kronor-0,040,09


http://media.finwire.com/media/FWM0073E9F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt