Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

C-Rad

C-Rad rapporterar rekordhög orderingång - men vänder samtidigt till förlust under andra kvartalet

Medicinteknikbolaget C-Rad redovisar en ökande omsättning men också vändning till en nettoförlust under andra kvartalet. Orderingången var rekordhög under perioden.

Omsättningen steg 3,6 procent till 62,7 miljoner kronor (60,5).

Rörelseresultatet blev 0,8 miljoner kronor (6,0), med en rörelsemarginal på 1,3 procent (9,9).

"Minskningen jämfört med förra året är en funktion av att vi investerar i en organisation för att generera exponentiell tillväxt, i kombination med ökade kostnader främst beroende på en normalisering av hur vi träffar kunder och en återgång till fysiska marknadsföringsevenemang../../.. detta sagt, naturligtvis är det intäkter som definierar vårt rörelseresultat, där volatilitet är att förvänta sig", säger vd Tim Thurn.

Resultatet efter skatt blev -2,9 miljoner kronor (5,6), och per aktie -0,09 kronor (0,17).

Orderingången landade på 105,6 miljoner kronor (72,3). Orderstocken uppgick vid periodens utgång till 499 miljoner kronor, också det ett rekord.

"Orderingången för andra kvartalet och för första halvåret ligger långt över historiska nivåer för motsvarande perioder. Försäljningen av vår huvudprodukt – positioneringsprodukter – ökade med 77 procent. Fler och fler cancerbehandlingscenter anser ytskanning som standard i sina behandlingsprocedurer, bekräftelsen på det är att kontinuerligt fler ordrar läggs hos C-Rad för våra toppmoderna lösningar", säger Thurn.

C-Rad, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Orderingång105,672,346,1%
Nettoomsättning62,760,53,6%
Rörelseresultat0,86,0-86,7%
Rörelsemarginal1,3%9,9%
Nettoresultat-2,95,6
Resultat per aktie, kronor-0,090,17


http://media.finwire.com/media/FWM007801F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt