C Security följer plan kring 'Spåra Hund'
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

C Security följer plan kring 'Spåra Hund'

Båtlarmspecialisten C Security följer sin plan för projektet "Spåra Hund" och planen är att lansera i slutet av det första kvartalet.

Bolaget arbetar också vidare i Ryssland, men byråkratin tar tid.

- Utfärdande och registrering av importtillstånd tar lång tid i Ryssland, nio månader är tyvärr ingen ovanlighet, säger Eben Martin, bolagets exportförsäljningschef.
- Det är många som drabbas och det ryska tullverket är under stark press att påskynda inneliggande ärenden. Vi arbetar tillsammans med ledningen för både Armada och försäkringskooperationen OSK för att försöka snabba på processen, fortsätter han.

C Security samarbetar i Ryssland med Armada. Armada i sin tur har en överenskommelse med försäkringskooperationen OSK som bygger på att C-pod-systemet kommer att vara obligatoriskt för alla drygt 15 000 båtförsäkringskunder hos OSK. Fullt levererad är affären värd cirka 100-150 miljoner kronor.

Leverans och installation av samtliga enheter beräknas ta ett par år. Kassaflödesmässigt är det positivt då kunderna betalar i förskott för tre eller fem års abonnemang. Dessutom betalar man för hårdvaran. C Security har säkrat produktionskapacitet som aktiveras när importtillståndet är registrerat.

C Security arbetar också vidare i Italien där man samarbetar med Allianz. Försäkringsjätten har ännu inte fattat beslut om det kommer att bli obligatoriskt för bolagets kunder att använda sig av C-pod. Tanken är att systemet skall bli kostnadsneutral för kunden genom att C-pod-systemets inköp görs på en avbetalningsplan som matchar minskningen i premie. Den totala potentialen är 3 000-5 000 försäkringstagare.

C Security arbetar också vidare med projektet Spåra Lantdjur. Det är ett projekt som sponsras av Jordbruksverket och som syftar till att förbättra klimatet, öka produktiviteten i jordbruket och stärka djurhälsan. Rörelseigenkänningsalgoritmerna utvecklas i samarbete med Tenfifty. Vidare samarbetar man med forskare och veterinärer. I tillägg till digital övervakning har tech-bolaget påbörjat en genomförbarhetsstudie av virtuella stängsel i samarbete med RISE och finansierad av Vinnova. Med virtuella stängsel slipper lantbrukaren bygga och underhålla fysiska stängsel och sparar på så sätt mycket tid och pengar. Målsättningen är en kommersiell produkt under 2023.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EmbeddedArt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EmbeddedArt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt