Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Calliditas-konkurrenten

Calliditas-konkurrenten Traveres IgAN-behandling godkänns i USA

Bioteknikbolaget Traveres IgAN-behandling Filspari (parsentan) har godkänts under ett accelererat förfarande i USA, enligt ett pressmeddelande. Därmed är läkemedelsbolaget Calliditas inte längre ensamma på den marknaden i landet.

Trots godkännandet handlades Traveres aktie ned 12 procent på beskedet. Till skillnad från Calliditas läkemedel har FDA satt restriktioner på Filspari på grund av säkerhetsvarningar.

Rykten säger att Travere kommer att försöka prissätta sitt läkemedlet långt under Calliditas pris i ett försök att konkurrera, skriver Pareto i en kommentar.

"Hur som helst har vi modellerat endast 25 procent och 15 procent toppmarknadsandelar för Calliditas läkemedel i USA och Europa - och har därmed tagit hänsyn till flera potentiella kommande konkurrenter som Travere, Chinook och Novartis. och andra som nämns i våra rapporter", fortsätter Pareto.

Mäklarhuset står fast vid sin köprekommendation och riktkurs på 300 kronor. Även Redeye vidhåller sin riktkurs på 290 kronor, och noterar att en eventuell nedgång i Callitidas-aktien utgör ett bra köpläge.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Calliditas Therapeutics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt