Calliditas pekas ut som 'Top Pick' av Kempen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Calliditas pekas ut som 'Top Pick' av Kempen

Calliditas

Forskningsbolaget Calliditas är ett av Kempens fyra "Top Picks" inom europeisk life science. Det framgår av en kvartalsvis rapport från investmentbanken.

"Vi noterar att den aktuella värderingen inte återspeglar casets fundamenta, och vi tror att Calliditas är en kommersiell historia som går under radarn, varför vi adderar företaget till våra toppval", skriver Kempen.

Calliditas läkemedel Tarpeyo/Kinpeygo har nu introducerats i både USA och EU, och Kempen räknar med en försäljning på 47 miljoner dollar under 2022 efter att utskrivningar i USA pekat på en stark försäljningsstart. Därutöver räknar Kempen med en toppförsäljning på knappt 1 miljard dollar.

Banken har en köprekommendation med riktkurs 300 kronor.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Calliditas Therapeutics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.