Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carlsberg

Carlsberg siktar på att nå nettonoll koldioxidutsläpp 2040

Öljätten Carlsberg har lanserat sitt nya hållbarhetsprogram Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) som innehåller uppdaterade mål och nya fokusområden. Programmet inkluderar en färdplan för att nå nettonoll koldioxidutsläpp i hela värdekedjan till 2040, enligt ett pressmeddelande.

Programmet är en vidareutveckling av tidigare hållbarhetsprogram, Together Towards Zero (TTZ), som gjort stora framsteg.

Bolaget har minskat sina koldioxidutsläpp med 40 procent samt minskat vattenanvändningen per liter öl med 21 procent sedan 2015. Carlsberg Sverige var även första bryggeriet i koncernen som blev klimatneutralt.

"Vi vill göra det möjligt för konsumenten att njuta av en god öl samtidigt som det ska ge ett så lågt klimat- och vattenavtryck som möjligt. Att vi som koncern nu höjer ambitionsnivån, breddar agendan och skärper målen inom hållbarhet är positivt. Together Towards ZERO and Beyond är en integrerad del av koncernens övergripande strategi och hjälper oss att driva en hållbar affär, reducera risker, visa vårt syfte och bidra till en positiv förändring", säger Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Carlsberg

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Carlsberg

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt