Carlsberg siktar på att nå nettonoll koldioxidutsläpp 2040
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Carlsberg siktar på att nå nettonoll koldioxidutsläpp 2040

Carlsberg

Öljätten Carlsberg har lanserat sitt nya hållbarhetsprogram Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) som innehåller uppdaterade mål och nya fokusområden. Programmet inkluderar en färdplan för att nå nettonoll koldioxidutsläpp i hela värdekedjan till 2040, enligt ett pressmeddelande.

Programmet är en vidareutveckling av tidigare hållbarhetsprogram, Together Towards Zero (TTZ), som gjort stora framsteg.

Bolaget har minskat sina koldioxidutsläpp med 40 procent samt minskat vattenanvändningen per liter öl med 21 procent sedan 2015. Carlsberg Sverige var även första bryggeriet i koncernen som blev klimatneutralt.

"Vi vill göra det möjligt för konsumenten att njuta av en god öl samtidigt som det ska ge ett så lågt klimat- och vattenavtryck som möjligt. Att vi som koncern nu höjer ambitionsnivån, breddar agendan och skärper målen inom hållbarhet är positivt. Together Towards ZERO and Beyond är en integrerad del av koncernens övergripande strategi och hjälper oss att driva en hållbar affär, reducera risker, visa vårt syfte och bidra till en positiv förändring", säger Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Carlsberg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Carlsberg

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt