Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegies Johnny Torssell negativ till börsen - Di

Carnegies tekniske analytiker Johnny Torssells huvudscenario är att OMXS30 ska bryta nedåt. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

Om stödområdet vid 1 850–1 900 punkter bryts tror Torssell i första hand på en nedgång mot 1 700-nivån. Det motsvarar en nedgång på cirka 10 procent från dagens nivåer.

I sitt andra scenario spår Torssell en nedgång till coronabotten på 1 250 punkter, vilket är 30 procent ned från dagens nivåer och 50 procent från rekordnoteringen på 2 470 punkter.

Den tekniske analytikerns råd till småsparare och investerare är att vara aktsam.

”Det gäller att vara fortsatt försiktig. Fram till dess att vi får andra signaler om motsatsen, det vill säga att den fallande trenden förändras på börsen. Jag tycker att man ska vänta in en mer långsiktig börsbotten innan man kliver på ordentligt”, säger Torssell.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt