Carnegies Johnny Torssell negativ till börsen - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegies Johnny Torssell negativ till börsen - Di

Carnegies tekniske analytiker Johnny Torssells huvudscenario är att OMXS30 ska bryta nedåt. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

Om stödområdet vid 1 850–1 900 punkter bryts tror Torssell i första hand på en nedgång mot 1 700-nivån. Det motsvarar en nedgång på cirka 10 procent från dagens nivåer.

I sitt andra scenario spår Torssell en nedgång till coronabotten på 1 250 punkter, vilket är 30 procent ned från dagens nivåer och 50 procent från rekordnoteringen på 2 470 punkter.

Den tekniske analytikerns råd till småsparare och investerare är att vara aktsam.

”Det gäller att vara fortsatt försiktig. Fram till dess att vi får andra signaler om motsatsen, det vill säga att den fallande trenden förändras på börsen. Jag tycker att man ska vänta in en mer långsiktig börsbotten innan man kliver på ordentligt”, säger Torssell.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.