Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cary

Cary Group är en överskuldsatt underpresterare, vd-byte eller nyemission kan bli aktuellt - Di

Bilglasbolaget Cary Group är tre kvartal efter börsnoteringen i höstas en överskuldsatt underpresterare. Huvudägaren Nordic Capitals planer på att minska ägandet borde ligga på is efter att aktien nästan halverats sedan årsskiftet. Vd-byte och nyemission ligger nu närmare till hands, skriver Dagens Industri i en analys på torsdagen.

"För att komma på rätt sida om målsättningen att ligga under 2,5 gånger ebitda skulle Cary Group, som har ett börsvärde på 7,6 miljarder kronor, behöva göra en nyemission i miljardformat. Kassaflödet har varit klent och även med en klar uppryckning kommer det ta lång tid att få ner skulden till målnivån", skriver tidningen.

Cary Groups aktie har backat men värderingen är fortfarande hög, framhåller tidningen och pekar på att aktien handlas till 24 gånger proformerad justerad ebita-resultat.

https://www.di.se/analys/borsfloppen-cary-group-nara-soppatorsk/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt