Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cary

Cary Group köper brittiska Charles Pugh för 790 miljoner kronor

Bilglasbolaget Cary Group förvärvar brittiska Charles Pugh för 65 miljoner pund, motsvarande 790 miljoner kronor, på skuld- och kassafri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Charles Pugh erbjuder byte och reparation av fordonsglas med tillhörande grossistverksamhet i Storbritannien. Verksamheten omsatte förra året för cirka 56 miljoner pund med ett justerat ebitda-resultat på 7,2 miljoner pund.

För Cary Group handlar köpet om att stärka sin marknadsposition i Storbritannien. Därutöver väntas man utvinna synergier från förvärvet.

”Synergierna de närmsta 12 månaderna beräknas uppgå till nästan 2 miljoner pund på årsbasis", säger vd Anders Jensen och fortsätter.

"Genom Charles Pugh Holdings egen distributionsverksamhet ser vi möjligheter att bland annat optimera inköp, återförsäljning och distribution på den brittiska marknaden. Över tid ser vi även möjligheter till ytterligare skalfördelar och utbyte av best practices för att öka våra marginaler i Storbritannien”.

Förvärvet förväntas att slutföras under det andra kvartalet 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt