Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cary

Cary Groups budkommitté ger olika rekommendation beroende på investeringshorisont

Den oberoende budkommittén i bilglasbolaget Cary Group anser att erbjudandet från CVC Fonder och Nordic Capital inte reflekterar det långsiktiga fundamentala värdet i bolaget. Aktieägare med en långsiktig investeringshorisont och/eller högre risktolerans rekommenderas därför att inte acceptera budet, framgår det av ett pressmeddelande.

"Samtidigt noterar den oberoende budkommittén att erbjudandet, med hänsyn till den rådande osäkra ekonomiska miljön, inte är oskäligt ur ett kortsiktigt finansiellt perspektiv och rekommenderar därför aktieägare med en kortsiktig investeringshorisont och/eller lägre risktolerans att acceptera erbjudandet", heter det.

CVC och Nordic Capital lade fram sitt bud, genom Teniralc Bidco, den 29 juni. De erbjuder 65 kronor i kontanter per aktie och acceptperioden avslutas den 22 augusti.

Den oberoende budkommittén har varit i kontakt med en utvald grupp av andra potentiella intressenter, men kontakterna har inte resulterat i några konkurrerande uppköpserbjudanden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt