Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella

Catella rapporterar positivt rörelseresultat i Q1 (uppdatering)

(Uppdatering avser intäkter, rörelseresultat och vd-kommentar)

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Nettoomsättningen steg 8,1 procent till 333 miljoner kronor (308). Totala intäkter uppgick till 581 miljoner kronor (315).

Rörelseresultatet blev 216 miljoner kronor (-27), med en rörelsemarginal på 64,9 procent. Rörelseresultatet hänförligt till Catellas aktieägare uppgick till 111 miljoner kronor (-16).

Resultatet före skatt var 196 miljoner kronor (87).

Resultatet efter skatt blev 184 miljoner kronor (80), och per aktie 0,87 kronor (1,03).

"Efter att de sista segmenten utanför Catellas kärnverksamheter avvecklats eller avyttrats fortsätter vi arbetet med att utveckla och stärka våra kvarvarande verksamheter. Som en del av detta arbete gjordes en strategisk översyn av Corporate Finance som resulterat i det svåra beslutet att avsluta våra verksamheter i Tyskland och Baltikum, där vi har haft begränsade synergier inom koncernen och haft negativ resultatpåverkan under många år. Avvecklingen belastade det första kvartalet med vissa engångskostnader men medför att vi nu kan fokusera ytterligare på att utöka vårt erbjudande på de marknader där vi har en stark position och än mer nyttja de synergier som finns mellan Corporate Finance och övriga affärsområden", kommenterar vd Christoffer Abramson.

Catella, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning3333088,1%
Rörelseresultat216-27
Rörelsemarginal64,9%
Resultat före skatt19687125,3%
Nettoresultat18480130,0%
Resultat per aktie, kronor0,871,03-15,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0073E41-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.