Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella

Catella rapporterar positivt rörelseresultat under fjärde kvartalet, höjer utdelningen (uppdatering)

(Uppdatering avser vd-kommentar)

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar en ökad omsättning och vändning till vinst i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. I utdelning föreslår 1 kronor per aktie (0,90).

Omsättningen steg 13,1 procent till 604 miljoner kronor (534).

Rörelseresultatet blev 145 miljoner kronor (23), med en rörelsemarginal på 24,0 procent (4,3).

Resultatet före skatt var 139 miljoner kronor (-29).

Resultatet efter skatt från kvarvarande verksamheter blev 104 miljoner kronor (-28).

”Det fjärde kvartalet var ett starkt avslut på ett spännande 2021, där vi i stort har genomfört vår strategiska förflyttning mot ett fastighetsfokuserat bolag och där efterfrågan på våra tjänster och produkter är fortsatt stor. Tillväxten i förvaltat kapital under årets sista kvartal uppgick till hela 11 mdkr, till största del drivet av en stark tillväxt i våra fastighetsfonder. Vi avslutade året med ett förvaltat kapital uppgående till 123 mdkr, vilket motsvarade en ökning med 21 procent sedan föregående år, justerat för avyttringen av CAM France”, kommenterar vd Christoffer Abramson.

Catella, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning60453413,1%
Rörelseresultat14523530,4%
Rörelsemarginal24,0%4,3%
Resultat före skatt139-29
Nettoresultat104-28
Utdelning per aktie, kronor1,000,9011,1%


http://media.finwire.com/media/FWM006F85B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.