Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer logistikfastighet i Norrköping

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer en logistikfastighet i Norrköping. Det framgår av ett pressmeddelande.

Catella startade i juni 2020 tillsammans med de tidigare ägarna av e-handelsbolaget Royal Design det gemensamma bolaget Infrahubs, som fokuserar på att utveckla logistikfastigheter.

Den första investeringen, i vilken Catellas ägande uppgår till 50 procent, består av utveckling av en logistikfastighet om 70 000 kvadratmeter i Norrköping som nu är färdigställd. Infrahubs har nu tecknat avtal om att sälja fastigheten till Allianz Real Estate, som agerar på uppdrag av företag inom Allianz, för 880 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. 60 miljoner av köpeskillingen är villkorad av att Infrahubs färdigställer installation av solpaneler. Frånträde beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

Fastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL med ett hyresavtal på tio år och ett årligt hyresvärde om 34 miljoner miljoner kronor. Fastigheten kommer efter färdigställd installation ha en av Nordens största solpanelanläggningar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt