Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer logistikfastighet i Norrköping

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer en logistikfastighet i Norrköping. Det framgår av ett pressmeddelande.

Catella startade i juni 2020 tillsammans med de tidigare ägarna av e-handelsbolaget Royal Design det gemensamma bolaget Infrahubs, som fokuserar på att utveckla logistikfastigheter.

Den första investeringen, i vilken Catellas ägande uppgår till 50 procent, består av utveckling av en logistikfastighet om 70 000 kvadratmeter i Norrköping som nu är färdigställd. Infrahubs har nu tecknat avtal om att sälja fastigheten till Allianz Real Estate, som agerar på uppdrag av företag inom Allianz, för 880 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. 60 miljoner av köpeskillingen är villkorad av att Infrahubs färdigställer installation av solpaneler. Frånträde beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

Fastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL med ett hyresavtal på tio år och ett årligt hyresvärde om 34 miljoner miljoner kronor. Fastigheten kommer efter färdigställd installation ha en av Nordens största solpanelanläggningar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.