Cdon och Fyndiq går samman (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cdon och Fyndiq går samman (uppdatering)

Cdon

(Mer info i hela nyheten)

E-handelsbolaget Cdon och Fyndiq går samman för att skapa Nordens största marknadsplats. Affären innebär att Cdon kommer att förvärva aktierna i Fyndiq för en preliminär köpeskilling på cirka 735 miljoner kronor som betalas med nyemitterade aktier motsvarande 40 procent av aktierna och 39 procent av rösterna i det sammanslagna bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fredrik Norberg, grundare och vd för Fyndiq, kommer att utses till vd för det sammanslagna bolaget och Thomas Pehrsson, nuvarande CFO och tillförordnad vd för CDON, kommer att utses till CFO och vice vd.

Fredrik Norberg kommer att privat och via egna bolaget aBrick att äga cirka 3,1 procent av aktierna och 2,6 procent av rösterna i det kombinerade bolaget.

I pressmeddelandet står det att Fredrik Norberg och vissa nyckelanställda på Fyndiq också kommer att erhålla totalt 7,1 miljoner kronor i kontant betalning för affären.

Vad gäller själva betalningen med de nya aktierna är teckningskursen satt till 173,25 kronor per aktie. Teckningskursen motsvarar den genomsnittliga stängningskursen för aktien under de senaste tio handelsdagarna före den 15 februari.

Det totala antalet aktier som kommer emitteras för köpet av Fyndiq uppgår till 4,10 miljoner samt 241 543 nyemitterade incitamentsaktier i Cdon.

Det sammanslagna bolaget kommer att kallas Cdon och fortsätta att driva två separata konsumenterbjudanden under respektive varumärke. Fusionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2023, under förutsättning att Cdons aktieägare ger sitt godkännande vid stämman den 28 mars. Aktieägare som motsvarar cirka 62,5 procent av aktierna och rösterna i Cdon har åtagit sig att rösta för affären vid extrastämman, uppges det.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.