Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cessatech siktar på att resa 18,3 miljoner danska kronor genom en företrädesemission

Forskningsbolaget Cessatech siktar på att stärka kassan med 18,3 miljoner danska kronor, före emissionskostnader, genom en företrädesemission.

"På Cessatech är vi engagerade i att utveckla och kommersialisera evidensbaserade läkemedel för barn. Vi har gjort betydande framsteg med att föra CT001 genom den kliniska utvecklingen och med ytterligare finansiellt stöd från denna nyemission kan vi fullfölja vårt uppdrag att föra ut denna produkt på marknaden inom en snar framtid", uppger vd Jes Trygved i en kommentar.

I emissionen ingår även teckningsoptioner. Om dessa sedan fulltecknas kan företaget få in ytterligare 27,5 miljoner danska kronor. Emissionen är säkerställd till 80 procent genom teckningsåtaganden och garantier, enligt ett pressmeddelande.

En aktie ger rätt till en uniträtt. Fyra uniträtter ger sedan innehavaren rätt att teckna en unit, vilken består av sex nya aktier och tre teckningsoptioner av serie TO2. Teckningskursen är 12 danska kronor, vilket motsvarar 2 danska kronor per aktie.

En teckningsoption av serie TO2 ger innehavaren rätt att teckna en ny aktie under en tvåveckorsperiod som inträffar efter det att Cessatech presenterat data från sin 0205-studie, vilket väntas under det andra eller tredje kvartalet nästa år, eller efter årsredovisningen för 2023. Teckningskursen kan vara minst 2-6 danska kronor. Kursen sätts baserad på 70 procent av VWAP, för handelsvolymen viktad genomsnittlig börskurs, för de flöjande tio handelsdagarna efter att bolaget presenterat sin 0205-studie.

Teckningsperiod är 27 oktober till 9 november.

Kapitalet kommer att användas till en rad områden. 30 procent går till att starta studien 0202. Studien väntas inkludera fler länder och sajter än vad som planerat ursprungligen. Start är planerad till det första halvåret nästa år.

30 procent avser att användas för att förbereda en regulatorisk ansökan för CT001. Detta är planerat för 2024.

Slutligen kommer 40 procent att användas för generella företagsekonomiska ändamål.

Nyemissionen ger en utspädning om 60 procent. Om teckningsoptionen blir fullt utnyttjad kommer det ske en ytterligare utspädning om 23 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Cessatech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Cessatech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt