Nyhet

CMA

CMA granskar hållbarhetspåståenden från Asos, Boohoo och Asda

Trion Asos, Boohoo och George by Asda ska granskas av den brittiska konkurrensmyndigheten i en undersökning av hur produkter och tjänster som påstås vara miljövänliga marknadsförs. Det skriver konkurrensmyndigheten CMA i ett pressmeddelande.

Utredningen ska granska de påståenden om miljövänlighet och hållbarhet företagen gör om sina produkter. Åtgärden är en del av en pågående utredning om potentiell greenwashing och följer hur företagens produkter marknadsförs som miljövänliga till kunderna.

Asos uppger i en kommentar att de kommer samarbeta med utredningen samt att företaget åtagit sig att göra mode mer hållbart.

Kriterierna som företagen använder sig vid miljömässiga produkter uppges vara lägre än vad kunderna rimligen kan förvänta sig. Företagen kan uppge att produkter innehåller återvunnet material, i själva verket kan endast 20 procent av ett plagg vara av återvunnet material.

CMA säger: "Om vi skulle finna att dessa företag använder vilseledande ekopåståenden kommer vi inte att tveka att vidta åtgärder - om nödvändigt genom domstolarna".

CMA riktade tidigare i år sin uppmärksamhet mot branschen där problem identifierades inom marknadsföringen för produkterna. Företag uppges göra breda påståenden om miljövänliga produkter utan transparens om det faktiskt stämmer.

Möjliga resultat av undersökningen är att företagen ändrar sitt arbetssätt eller att de dras inför domstol.

https://www.gov.uk/government/news/asos-boohoo-and-asda-investigated-over-fashion-green-claims

https://www.londonstockexchange.com/news-article/ASC/response-to-cma-announcement/15562373

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt