Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coala Life gör förvärv i USA

Medicinteknikbolaget Coala Life förvärvar amerikanska Vitrics Management för 4,5 miljoner dollar, motsvarande 44,3 miljoner kronor, på kontant- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Houston-baserade Vitrics grundades förra året och är ett tjänstebolag inom distansövervakning av patienter, RPM (Remote Patient Monitoring). Verksamheten omsatte 0,7 miljoner dollar under uppstartsåret med nollresultat. För 2022 är prognosen en omsättning på 1,9-2,2 miljoner dollar med en ebitda-marginal på över 40 procent.

“Förvärvet av Vitrics stärker vårt erbjudande inom distansövervakning av patienter med kroniska sjukdomar. Vitrics plattform och kundbas kommer kunna skalas upp genom vår nationella säljkår, möjliggöra snabbare organisk tillväxt och effektivt få ut Coala Heart Monitor till ännu fler patienter som behöver den. På detta sätt skapar vi snabbare kritisk massa och trovärdighet med en accelererande tillväxt i både den förvärvade och befintliga verksamheten i USA”, säger Dan Pitulia, vd för Coala Life.

Affären beräknas stänga senast 31 juli, efter sedvanlig due diligence.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coala-life

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coala-life

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt