Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coala Life gör förvärv i USA

Medicinteknikbolaget Coala Life förvärvar amerikanska Vitrics Management för 4,5 miljoner dollar, motsvarande 44,3 miljoner kronor, på kontant- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Houston-baserade Vitrics grundades förra året och är ett tjänstebolag inom distansövervakning av patienter, RPM (Remote Patient Monitoring). Verksamheten omsatte 0,7 miljoner dollar under uppstartsåret med nollresultat. För 2022 är prognosen en omsättning på 1,9-2,2 miljoner dollar med en ebitda-marginal på över 40 procent.

“Förvärvet av Vitrics stärker vårt erbjudande inom distansövervakning av patienter med kroniska sjukdomar. Vitrics plattform och kundbas kommer kunna skalas upp genom vår nationella säljkår, möjliggöra snabbare organisk tillväxt och effektivt få ut Coala Heart Monitor till ännu fler patienter som behöver den. På detta sätt skapar vi snabbare kritisk massa och trovärdighet med en accelererande tillväxt i både den förvärvade och befintliga verksamheten i USA”, säger Dan Pitulia, vd för Coala Life.

Affären beräknas stänga senast 31 juli, efter sedvanlig due diligence.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Coala-life

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Coala-life

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt